lauantai 14. tammikuuta 2017

rv 11+1

Aika lipuu. Mitä lähemmäs tuleva nt-ultra tulee sen hitaammin aika menee. Minulla ei ole oikein mitään mullistavaa uuttaa kirjoitettavaa, kaikki on aika tasaista ja seesteistä. Housut kiristävät päivä päivältä enemmän ja uskalsin ostaa pari uutta vaatekappalettakin. Tosin en uskaltanut äitiysvaate -osastolle suunnata (kyseessä suhteellisen pieni kaupunki jossa aina törmäät vähintään tutun tuttuun liikkuessasi kaupoilla),  mutta löysin perus muoti liikkeestä yhdet mukavat housut jotka ylettyvät vatsan päälle eikä niissä ole kiristävää vyötäröä. Ongelmana minulla on juuri ollutkin super tiukat pillifarkut jotka ovat olleet todella tukalat päällä jo jonkin aikaa. Lisäksi ostin myös yhden tunikan ja sukkahousuja. Nyt vaan toivomaan ettei näillä ostoksilla ole negatiivista vaikutusta raskauteen..

Raskausoireitakin riittää. Väsymystä, lievää kuvotusta, turvotusta, ummetusta, päänsärkyä ja selkäkipuja. Päänsärkyä minulla on ollu nyt jo jonkin aikaa joka päivä. Päänsärky on kuin migreeni, siihen liittyy myös huonoa oloa. Se tulee aina iltaisin ja pakottaa minut sänkyyn jo todella hyvissä ajoin. Selkä on myös alkanut vaivaamaan. En tiedä johtuuko tämä raskaudesta, minulla on ollut selkäkipuja aikaisemminkin. Nyt kivut ovat vaan kovemmat kuin koskaan ja olen todella harkinnut sairauslomaa. Työni on todella fyysistä, joudun tekemään paljon nostoja ja siirtoja, ja tuntuu että työpäivät ovat yhtä tuskaa. Iltaisin ei meinaa päästä istuma asennosta ylös tai makuullaan ollessa asennon vaihtaminen on yhtä tuskaa. Särkylääkkeitäkään en ole uskaltanut ottaa (parasetamolia kyllä voisi käyttää mutta olen ylivarovainen ja haluan välttää kaikkia mahdollisia lääkkeitä). Nyt on onneksi muutama vapaapäivä ja selkä on huomattavasti parempi, mutta täytyy kyllä katsoa alkuviikosta vointi uudestaan.

Enää 5 yötä ultraan! <3

4 kommenttia:

  1. Ehdottomasti sairaslomalle, jos on kunnon särkyä. Sinä ja vauva olette nyt tärkeintä, ja sun hyvinvointi ennen kaikkea<3 lepää nyt todellakin, ja rohkeasti jäät kotiin siksi aikaa kun koet tarpeelliseksi.
    Voisit kysyä vaikka neuvolasta joitakin helppoja rauhallisia jumppaliikkeitä jotka voisivat ehkä olla hyödyksi?

    Itse venyttelen kevyesti lähes joka ilta, en tiedä onko auttanut,mutta en usko että on haittaa!!

    Itsellä lievää nivuskipua on ollut hetkittäin, mutta ei haittaa normiarkea, toimistotyössä kun vielä olen.

    Joillakin tosiaan kohdun kasvu aiheuttaa koviakin kipuja eikä niihin taida kaikkeen olla helpotusta.. :/

    Tsemppiä sinne, toivotaan että säryt asettuisivat!!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Vapaapäivät menivät todella levätessä, eikä selkäkään ole levossa nyt temppuillut. Täytyy katsoa tämänpäivän työvuoron jälkeen mihin suuntaan vointi menee. En ala kyllä yhtään leikkimään kipujen kanssa, on tämä pieni niin toivottu ja jo niin rakas etten anna minkään rikkoa tätä <3

      Itse en ole nivusissa tuntenut kipua kuin pari kertaa hyvin pienesti, mutta alavatsa välillä tuntuu hieman kipuilevan. Aivan kuin se kovettuisi tai jotain. Vaikea kuvailla, mutta olen tulkinnut sen kasvukivuksi :) Tosiaan olen niin paljon liikkeellä työpäivien ajan joten ei ehdi keskittyä eikä huomata juurikaan tuntemuksia.

      Ja noista jumppaliikkeistä, perjantaina on nt-ultra ja ajattelin siellä sitten kysyä jotain helpotusta. :)

      Tsemppiä sinnekin kovasti, täytyy vielä tulla kommentoimaan sun ultra käyntiä kun en ehtinyt silloin lukiessani heti kirjoittaa <3

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä toimintasuunnitelmalta:) kaikki menee taatusti hyvin<3

    Ja et arvaa. Täällä makaan sohvalla, tulin jokunen aika sitten kotiin hieman vilkkaamman päivän jälkeen (aamusali, parturi...) ja mun selkää särkee :S toivottavasti ei ota tavaksi!!! Plaah... Tää viikko on lomaa joten olis kiva lenkkeillä ja käydä salilla ajan kanssa, mut jos tää särky jatkuu niin ei ihan inspiroi.

    Haleja sinne!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :( Voihan selkä. Täytyy kyllä ottaa tavaksi venytykset aina työpäivän jälkeen ja liikunnan jälkeen! Itsellä pientä kipuilua työpäivän jälkeen tänään, mutta siedettävissä rajoissa.. Saas nähdä. Toivotaan että meillä molemmilla tämä on ohimenevää!

      Poista